Saturday, February 14, 2009

Nyt enää odotellaan sitä ydinsotaa

Ossi is such a good friend. Yesterday he came by and brought me a gas mask. Now I'm totally protected if, for example, nuclear explosion happens. I don't know what are the odds, but I guess it's good to have some kind of a protection anyway. And I look utterly cool with the gas mask on, don't you think?


My eyes are closed because without my glasses I wouldn't be able to see anyway.

OK. Seriously. Ossi's number one intention was not to keep me protected. Last time he visited us, I fell in love with his bag. He said that the bag actually came with a gas mask he had bought for some project of his and that it was not sold separately. But he promised to try to get me one too because the set was so cheap. With 5€ you would get a very nice bag... and a protection against weapons of mass destruction. That's a bargain!

My new bag actually looks a lot like my old school bag, but it's bigger and has this military thing going on. There were actually instructions inside for what to do if nuclear explosion happens or how to protect yourself against napalm or phosphorus. That's pretty serious shit. Anyway. I think the bag calls for customization, but I have absolutely no ideas. Let me know if you have some.

15 comments:

 1. The world's coolest bag.

  ReplyDelete
 2. Siinon joku torni? Mistä ihmeestä Ossi sen osti? Kiva kyl.

  ReplyDelete
 3. Elina: Varustelekasta. Täällä on juttua siitä.

  ReplyDelete
 4. Mua ärsyttää tollainen armeijatavara, ei oo coolii.

  ReplyDelete
 5. Mua taas ärsyttää kaikki ylihinnoitellut muotiveskat. Mä haluun vaan kantaa kamojani kätevästi, ja siihen tarkoitukseen tommoset armeijalaukut on jees :D

  ReplyDelete
 6. Armeijahenkiset vaatteet ja asusteet on coolia ja seksikästä. Luin eka et se oli Varustekala. :P Aika vitsikkäitä ne tuoteselosteet siellä.

  ReplyDelete
 7. Elina, käypä kysymässä keneltä tahansa irakilaiselta, afganistanilaiselta, kolumbialaiselta, georgialaiselta, palestiinalaiselta... tuskin kovin monen mielestä armeijahenkiset vaatteet on "cooleja ja seksikkäitä". Hyvä ihannoida täällä sotaa ja militarismia, kun ei ole itse joutunut kokemaan sen seurauksia.

  ReplyDelete
 8. Pete on tainnut käydä sivarin =)

  Mun mielestä kyllä joku Talvisota tms. on ihan kiinteä osa suomalaista identiteettiä, joten armeijahenkisyydenkin ihannointi on ihan OK.

  ReplyDelete
 9. Jos se nyt liittyy tähän mitenkään, niin ei: en ole käynyt sivaria.

  Joo, Talvisota on ehdottomasti kiinteä osa suomalaista identiteettiä, siitähän tässä onkin kyse. Just se kokemus on yhä kansassa aika vahvasti läsnä ja vaikuttaa yhteiskuntaan tosi laajasti vielä tänäkin päivänä. Mutta ehkä siitä voitais kohta jo päästä irti.

  Käsitys siitä, että Suomi oli Talvisodassa pieni, sympaattinen, syytön ja rohkea, antaa suomalaisille näköjään yhä vieläkin aivan väärän kuvan sodasta. Sen takia pidetään maihareita ja maastohousuja ja kaasunaamareita, jne. Samaan syssyyn voitaisiin kuitenkin keskustella sitten Jatkosodasta, jossa kuvio ja Suomen rooli oli hyvinkin erilainen.

  ReplyDelete
 10. Mutta missä tossa menee raja, että koska voi sanoa että joku henkilö pukeutuu jollakin tietyllä tavalla, koska ihannoi militarismia/sotaa/armeijaa? Mulla oli maiharit ala-asteella, eikä niissä mitään ideologiaa ollut taustalla. Samoin maastohousut taitaa kuulua mm. eränkäyntiin ja metsästykseen.

  Että mikä on ihannointia ja mikä on esim. käytännöllisyyden arvostamista?

  ReplyDelete
 11. Tää lähti nyt ihan sivuraiteille. Eka sanoit, että armeijan ihannointi on OK, mutta sitten puhutkin jostain eränkäynnin käytännöllisyydestä.

  Tässä pätee sama juttu kuin aivan kaikessa muussakin. Kannattaa vähän miettiä, mitä tekee ja millä tavalla - mitä haluaa edustaa.

  Ja ei se hirvi siellä metsässä kuule tajua, että onko metsästäjällä maastohousut vai ei. Kyllä se maastokuviointi on kehitetty ihan vihollispuolen sotilaan hämäämiseksi ( = tappamisen helpottamiseksi) vain.

  ReplyDelete
 12. En käy kysymässä, koska se ei liity tähän millään lailla. En ole yhtään vähemmän pasifisti jos ihannoin armeijahenkisiä vaatteita ja asusteita. En edusta tappamista ja sotaa jos pukeudun niihin. Sääliksi käy niitä jotka näin kuvittelevat.

  ReplyDelete
 13. Oon samoilla linjoilla Elinan kanssa. Ja muutenkin höhlää tommonen "omg omg en voi pukeutuu tähän ku sit se tarkottaa et mä hyväksyn ihmisten tappamisen". Ei yhdet maastohousut tarkoita vielä mitään, ehkä joku henkilökohtainen asekokoelma vasta.

  Ja jos ei sais oikein edustaa mitään, ni lopulta kaikilla pitäisi varmaan olla identtien uniformu tms. Kun nytkin mun H&M vaatteet vissiin tarkoittaa että mä oon niinku lapsityövoiman puolesta?

  ReplyDelete
 14. No et sä ainakaan sitä tuomitse käyttämällä niiden vaatteita (jos ne nyt ylipäätään tuottaa vaatteensa lapsityövoimalla). Sama juttu, kun sanoisit olevasi vegaani samalla kun mutustelet pihviä.


  Ja Elina, mä oon vaan yksinkertaisesti 100% eri mieltä. Sun ihanat armeijavaatteet on olemassa vain siksi, että armeijoita ja sotaa on olemassa. Sen vuoksi ne vaatteet on alunperin tehty. Ja niitä käyttämällä ja etenkin nimenomaan sitä tyyliä edustamalla sä oot tekemässä sotimisesta coolia ja trendikästä.

  En mäkään käytä Iron Maidenin t-paitaa, koska en tykkää Iron Maidenista enkä heavymusiikista. Samalla tavalla en käytä armeijavaatteita, koska en tykkää armeijasta enkä sotimisen konseptista.

  Sitä paitsi ne yksinkertaisesti näyttää helvetin tyhmiltä. Coolimpiakin vaatteita on olemassa.

  ReplyDelete