Friday, February 06, 2009

I'll come out when this madness has stopped (though it probably never does)

Today I opened a bottle of a (seemingly) fine red wine. And then I flushed the whole content down to the toilet. I got the bottle as a Christmas present from my ex-workplace. The CEO gave it to me personally and I didn't know how to turn it down. The problem is that I'm a very strict teetotaler. I don't drink alcohol and I would like to have alcohol abolished. It has done nothing good to our country. The Finnish drinking culture is just too rotten to accept, I rather have nothing to do with it. Anyway. When possible, I fight back with my own choices.

So I got a bottle of red wine. I obviously couldn't drink it by myself. But it would have been totally against my principles to give to to someone else. I saw no other choice than simply to get rid of it. Though it took some time. We don't have a wine bottle opener and it took all this time to come up with some other solution to open a wine bottle. I fight back. One gift bottle at a time. It's still one bottle less drank by someone else. Hooray!

Sometimes I feel very lonely with my teetotalism. I meet other teetotalers so rarely, so every meeting is important to me. They make me feel that I'm right and it's so good to know that there are others who share the same point of view with me. Maybe things will change when there are enough of us. You know, eventually people will get tired of this hypocrisy. They are so eagerly trying to ban smoking in Finland. Seriously, soon you're probably not allowed to smoke in your own house anymore. Like that would solve anything? Alcohol causes more deaths (not to mention divorces, fights, unhappy childhoods...) than anyone can count and still no one seems to do anything to stop it. "Hey, just raise the alcohol tax... just to make it low again". I wish they would dare to try something more radical, something that would actually change something.

Sometimes these things make me so sick that I don't even want to leave my house. I can't help it. Human race, oh the blindness.

6 comments:

 1. Nyt on sentään tipaton kuukausi.

  Näköjään google reader hoksaa myös aiemmat versiot postauksesta, lopullisen lisäksi? Opettelen vieläkin käyttämään sitä.

  ReplyDelete
 2. Oot vähän jäljessä. Helmikuuta on mennyt jo viikko täs :D

  Google Readerist löytyy joo yleensä semmostakin kamaa, mikä on saatettu blogista poistaa ja aikoja sitten. Noi feedit ja niiden lukijat päivittyy vähän hassusti. Pitäis vaan ite suoriutua kerralla kunnol :P

  ReplyDelete
 3. Hmm, ymmärrän sun pointin, mutta keinot on ehkä vähän hölmöjä. Se, että sä kaadat viinin vessasta alas, ei taida auttaa oikein suomalaisen alkoholikulttuurin paremmaksi muuttamisessa?

  Olen siis ihan samaa mieltä siitä, että käytännössä alkoholi on paljon haitallisempaa ja vaarallisempaa kuin esim. huumeet, koska alkoholilla on laillisena huumeena valtion ja yhteiskunnan tuki. Ja se, miten Suomessa suhtaudutaan alkoholiin, on jotenkin kieroa. Siitä tehdään täällä liian iso juttu.

  Tosin esim. USA:ssa käydessä ihmetyttää se, että miten homma pysyy siellä hanskassa, kun viinakaupat on auki klo 12 asti yöllä ja niillä on kotiinkuljetus. Ja kaljaa saa deli-myymälöistä ihan 24/7. Mutta ei siellä näe humalaisia kadulla, ei kukaan huuda eikä mesoa.

  Eli ehkä ongelma ei tosiaankaan ole niin paljon aineessa itsessään kuin tavoissa, jolla sitä käytetään.

  ReplyDelete
 4. Jos toinen vaihtoehto on asioiden hyväksyminen tällaisina kuin ne on, niin mä mieluiten jatkan yhden miehen kapinaani, vaikka tiedänkin että sillä ei ole minkäänlaista vaikutusta mihinkään. En mä osaa nähdä mitään siltä väliltä. Se on jo muutenkin tarpeeksi rankkaa ajatella, että se oma ideaaliyhteiskunta ei tuu ikinä tapahtumaan.

  ReplyDelete
 5. Mutta oisko sun ideaaliyhteiskunta oikeasti enemmistön kannalta hyvä? Eiks tällainen yhden miehen ideaaliyhteiskuntataistelu oo vähän Pekka-Ericiä tms.?

  ReplyDelete
 6. Mä olen aika usein verrannut omaa absolutismiani uskontoon. Omassa päässäni tiedän, että oon "oikeassa", mutta mä en voi kuitenkaan pakottaa ketään uskomaan mun kanssa.

  Mutta mä en voi antaa asioiden olla niin kuin ne onkaan.

  Mun kaveri (joka varmaan kuolee häpeästä jos bongaa että puhun siitä kommentoissa) on pikku hiljaa alkanut löytämään jumalan, ja sen kanssa on tullut juteltua jonkin verran uskonnosta.

  Jumalaan uskomisessakin on se puoli, että jos oikeasti uskoo, ei voi pitää sitä henkilökohtaisena asiana. Koska jos oikeasti uskoo, haluaa tietenkin pelastaa muut "pakanat" helvetiltä. (Joo, mun kaveri ei ihan ilmaissut asiaa noin, mutta juteltiin just tosta että missä määrin oma usko on muiden asia).

  Ja tästä tuli pitkä ja hankala vertauskuva.

  Mun absolutismiin kuuluu se, että uskon että maailma olisi parempi paikka ilman alkoholia, ja jos mä en eläisi sen mukaan, musta tuntuisi että yrittäisin huijata itseäni tai olisin tekopyhä. Ei mua kiinnosta muiden mielipiteet (jos kiinnostaisi ni oisin vissiin aika hajal tms) jos musta itsestäni tuntuu oikealta.

  Tosin mun yhden miehen kapinasta ei pidä vääntää mitään johtopäätöstä, että mä esim. harrastaisin muille saarnaamista. Yritän kuitenkin arvostaa muiden arvoja ja mielipiteitä, vaikka en niitä hyväksyisikään. Siinä mielessä ei ole vaihtoehtoja.

  ReplyDelete